Annlaug Pijfers

Verv til valg på GF

Annlaug Pijfers
Verv til valg på GF

Verv til valg på GF 

Mandag 22. mars går vårens GF av staben. Dette semesteret er det intet mindre enn 17 verv til valg! Her er en kort presentasjon om hva de som sitter i vervene nå har å si om dem. Har du egne spørsmål kan du også delta på Samfunnets spørretime 1. mars. 

Journalist: Guro Størdal

  1. Hva fikk deg til å stille? 

  2. Hva overrasket deg mest ved vervet? 

  3. Hva tar du med deg videre? 

 

SAMFUNNSSTYRET 

Samfunnet_Leder.jpg

Leder – Maylinn Dramstad 

  1. Da jeg fikk vite at jeg var nominert, var det så stas å være foreslått av noen, at jeg begynte å vurdere å stille for alvor. Jeg tenkte på hvor gøy og givende dette året ville bli, og uansett hvordan GF ville gå, ville jeg lære noe. Det var nok tanken på å lære noe nytt og bli kjent med nye folk som gjorde at jeg faktisk stilte, og ikke bare vurderte det.   

  2. Det er mer møter enn hva jeg hadde forventet. Jeg ble også overrasket over hvor proft alt og alle er!  

  3. Jeg føler at jeg har lært utrolig mye, spesielt om meg selv, om organisasjonsarbeid og samarbeid på tvers av kunnskap og mennesketyper. Det er også mange situasjoner jeg har stått i, som jeg har lært hvordan man skal, eller ikke skal, takle. I tillegg er det nok ting jeg ikke er klar over at jeg har lært i dette vervet, som jeg vil innse senere i livet. Man lærer så utrolig mye av å ha verv! 

Samfunnet_Økonomisjef.jpg

Økonomisjef – Peder Midttømme 

  1. Etter å ha vært i blokka en stund ønsket jeg nye utfordringer og ville bidra enda mer til Samfunnet. Jeg stilte til økonomisjef fordi jeg synes det er interessant å drive med økonomistyring og tenkte at det er som økonomisjef jeg kan bidra best i styret. 

  2. Vanskelig å sette fingeren på hva som overrasket meg mest, men jeg har absolutt blitt positivt overrasket av den sosiale siden ved vervet.  

  3. Nå har jeg fortsatt en god stund igjen, men det er mye sosialt som jeg kommer til å huske godt. I tillegg vil jeg trekke fram erfaringen med å være økonomisjef for en organisasjon som omsetter for 5-6 millioner kroner i året. Det er ikke ofte man får en slik mulighet før man er ferdig utdannet, også er det jo helt fantastisk at det kommer 100% fra frivillig arbeid! 

Skjermbilde 2021-03-09 kl. 20.19.25.png

Arrangementssjef – Miranda Dørum 

  1. Jeg har i løpet av studiet tatt på meg verv for å utfordre meg og oppleve mest mulig mens jeg enda er student. Etter en tid som KS i arrangementsblokka under UKA, var Arrangementssjef et naturlig valg. I tillegg er jeg en kreativ person som liker å idémyldre og finne gode løsninger på problemstillinger. I dette vervet får man påvirke mye av hverdagen til andre studenter, ved å gi de et variert tilbud på Samfunnet. Dette betydde mye for meg.  

  2. Hvor mye man lærer av annet enn kun sitt eget verv og arbeidsoppgaver. Det at man jobber med et styre man kan rådføre seg med er nytt for meg. Jeg var ikke klar over hvor meninger man skal ha! Det er utrolig fint å påvirke driften ved Studentsamfunnet i Ås, og det å være en del av en større organisasjon enn man først tror.  

  3. Struktur! Jeg er ikke personen med mest struktur i arbeidet mitt, eller den med mest kontroll over hva som skjer rundt seg, men som sjef må man ha gode rutiner. Jeg har aldri vært sjef i et slikt verv før, så det har vært rart å omstille seg fra en rolle som KS, til en person i styret. Man utfordrer seg på så mange måter, blir kjent med så mange flotte mennesker og må ta beslutninger på saker som noen ganger kan være vanskelige. 
     

TUNTREET 

Skjermbilde 2021-03-09 kl. 20.21.09.png

Redaktør – Guro Størdal  

  1. Etter et år som journalist hadde jeg litt lyst til å stille, men var veldig i tvil og sendte aldri inn kandidatur. Men, da fremtida til Tuntreet bli diskutert på GF kjente jeg hvor mye jeg engasjerte meg og brydde meg om studentavisa, og visste at dette ville jeg være med på å bestemme. Helst som redaktør. 

  2. Hvor utrolig mye nytt man lærer! Både om studentmiljøet, hva som ligger bak et produkt som Tuntreet og hvor mye det betyr å ha gode medarbeidere. Stoltheten av å holde det første bladet i hånda slo meg også helt ut.  

  3. Ny kunnskap om hvordan å motivere, organisere og lede et organ som består av vidt forskjellige personer og arbeidsoppgaver. Også hvor mye bra som kommer ut av at man gir folk tillitt og spillerom til å utfolde seg og prøve seg frem.  

 

NÆRINGSLIVSUTVALGET 

NU_arrangementsansvarlig.jpg

Arrangementsansvarlig - Clara Nilsson Moseby 

  1.  Jeg hadde et ønske om å engasjere meg på Samfunnet samtidig som jeg ville utfordre meg selv og knytte kontakter. Jeg ønsket å påvirke relasjonen mellom studenter ved NMBU og næringslivet, og da virket arrangementsansvarlig for NU spennende og relevant. 

  2. Alt det morsomme man får ta del i når man er en del av Samfunnet, både sosialt og faglig. 

  3. Morsomme minner, nye venner og mye erfaring innen organisering og planlegging som jeg ikke får på skolebenken. 

NU_sponsoransvarlig.JPG

Sponsoransvarlig – Johannes Voll 

  1. Ønsket om å bidra mer til fellesskapet, og få mer erfaring innen organisasjoner og organisasjonsstruktur. 

  2. Det fantastiske miljøet mellom de forskjellige styrene, og at alle egentlig er en stor sammensveisa gjeng. 

  3. Gode erfaringer og nye venner. 

NU_Karridagsansvarlig.JPG

Karrieredagsavsvarlig - Emilie Giltvedt Langeland 

  1. Jeg ville gjerne engasjere meg og ta på meg mer ansvar. Jeg ville også jobbe med et større prosjekt og prøve å komme meg litt utenfor komfortsonen min. Jeg synes Næringslivsdagen og Karrieredagen var veldig viktige arrangementer og jeg hadde et ønske om å ta del av organiseringen av disse. 

  2. Det overrasket meg hvor god man blir på mail. Det overrasket meg også hvor mye man lærte på kort tid og hvor raskt flink man ble på koordinering og planlegging. 

  3. Jeg vil ta med meg evnen til å jobbe både selvstendig, men også å ha et helt styre i ryggen som man samarbeider med. Noe av det jeg satt mest pris på under dette vervet var at vi var et team man alltid kunne få hjelp av og støtte seg på. 

 

HUS & FINANS 

Studentrepresentant.jpg

Studentrepresentant – Oscar Mork 

  1. Jeg ønsket å bidra til Studentsamfunnets langsiktige fremdrift, og å ha et ord i diskusjoner om budsjetter og Studentsamfunnets økonomi. Jeg hadde også lyst til å være delaktig i organisasjonen på et administrativt plan, uten for mye daglige gjøremål. 

  2. Jeg kjente godt til vervet fra før, så jeg fikk få overraskelser. 

  3. Erfaringen med å sitte i et styre bestående av flere ulike personligheter, og viktigheten av å hele tiden løfte blikket og holde god oversikt over hva man gjør og hvor man vil med prosjektene sine. 

 

VALGNEMDA 

valgnemnda.jpg

To representanter  

  1. Hadde lyst til å være med å bidra til at Samfunnet fortsetter med den flotte frivillighetsånden og at så mange som mulig får ta en del av denne. Hadde også lyst til å møte og bli kjent med nye folk. Var interessert i få et større innblikk i, samt forståelse, for alle de forskjellige studentdrevene organene vi har.  

  2. Hvor mye som ligger bak alle organ og verv som finnes på Samfunnet, og hvor mange flinke folk som står på for at ting skal skje. Det er også spennende å se hvor mye som ligger bak GF av logistikk og planlegging.  

  3. Snakket og blitt kjent med folk jeg ikke ville blitt kjent med ellers. Har fått nye venner <3 

 

UKESTYRET 

UKEsjef.jpeg

UKEsjef – Fimke F. Pijfers 

  1. Det var hovedsakelig et ønske om å bidra i større grad og at jeg følte jeg hadde mye mer å gi etter å ha vært komitésjef for UKA 2018. Som student i Ås har man utrolig mange arenaer og måter å engasjere seg på, men jeg ble veldig fenget av tanken på å kunne være med på å forme Norges lengste festival fra start til slutt.  

  2. Hvor mye engasjement og driv som finnes hos studentene i Ås, og hvor mye UKA i Ås betyr både for studenter, ansatte og lokalbefolkning. Jeg visste jo at jeg brenner for og elsker UKA i Ås, men at SÅ mange andre hadde den samme følelsen overrasket meg. Det har vært veldig rørende å oppleve, spesielt nå som festivalen ble så annerledes enn den opprinnelige planen. En annen ting som har overrasket meg er hvor mye tid som går til kommunikasjon og småting som kanskje ikke synes. Vervet som UKEsjef er vanskelig å beskrive, da mesteparten av arbeidet går ut på å representere UKA i Ås i ulike møter og utvalg og rett og slett snakke med ulike personer både innad og utenfor organisasjonen. Dette er oppgaver som kanskje ikke synes så godt utad og som man tror tar mindre tid og energi enn det gjør, men det var det som endte opp med å ta mesteparten av tiden min.  

  3. Jeg har lært ufattelig mye om organisasjonsarbeid og om det å være leder, både for meg selv og for andre. Men det viktigste jeg sitter igjen med er nok at man aldri skal undervurdere hvor mye som kan løses med en kjapp samtale og at man må lære seg å stole på magefølelsen sin. Som UKEsjef må du ta mange avgjørelser på stående fot, både store og små, så jeg har lært å stole på meg selv og heller stå for avgjørelsen og konsekvensene etterpå. 

Synneva_revysjef.jpg

Revysjef – Synneva Gjelland 

  1. Eg ville stille fordi eg ville vere med på UKErevyen ein runde til. Det hadde vore så kjekt, og kjentest litt for tidleg å vere ferdig med det. Og så er det jo så mykje revypotensiale i Ås. Ganske unikt miljø for å mekke revy her. Eg trur ikkje det finst ein stad der ein så stor andel set pris på både å sjå revy og å vere med å lage det.  

  2. Ein er og veldig involvert i å arrangere sjølve UKEfestivalen, og sit i UKEstyret og alt det medfører av gode diskusjonar og sprell. Det overraska meg litt i byrjinga, sidan eg sjølv var så opphengt i revydelen av vervet, men det føltes stort og fint å vere med på å dra i land heile festivalen. Det er jo ein fantastisk festival me får til å lage her i Ås! 

  3. Eg kjem til å ta med meg revygleda, og ser for meg at eg kjem til å lage revy resten av livet. Eg synest det er noko av det kjekkaste som finst. Og det har vore knall å jobbe i ein organisasjon som UKA, der folk legg så mykje sjel i det dei gjer. Det er givande å vere med på, rett og slett. Tilslutt skal det nevnast at eg nok har mangedobla nivået på både møtestruktur og planlegging, samt forståing for kva eit godt referat er og kvifor ein vil ha det. 

Arrangementssjef1.JPG

Arrangementssjef – Guro Lervik Arntsen 

  1.  Etter å ha vært KS under UKA i Ås 2018 så følte jeg meg ikke ferdig med UKA. Jeg ville gi meg selv en større utfordring og syntes rett og slett det virket veldig gøy og givende å skulle være en del av UKEstyret.  

  2. Jeg ble overrasket over hvor mye studentene viste oss at de ønsket seg, og satte pris på festivalen. Med tanke på smittevern gikk det over all forventning! I tillegg ble jeg overrasket over hvor mye det er å lære om Norges kulturliv, og at Ås-studentene er et publikum for seg selv (vi er RÅ).  

  3. Av lærdom vil jeg ta med meg evnen til å kunne stole på mine egne avgjørelser og det å resonere seg frem til beste mulige løsninger på kort tid, det er gull verdt når man har dårlig tid på å komme frem til en løsning.  

- Jeg vil for alltid kunne kjenne på siste konserten med Dagny, når det gikk opp for meg hva vi hadde fått til! Det øyeblikket innså jeg hvor ekstremt mye alle engasjerte for UKA hadde jobbet og hvor stolt jeg var av spesielt min egen blokk, som jeg har fått skape alle arrangementene med! 

Administrasjonssjef UKA.png

Administrasjonssjef – Helene Storlien 

  1. Jeg ønsket i hovedsak å bidra mer til Studentsamfunnet! I tillegg ville jeg utfordre meg selv og jeg følte at vervet som Administrasjonssjef for UKA i Ås 2020 ville gi mulighet til akkurat det.  

  2. Vervet har i utgangspunktet vært veldig likt som det jeg så for meg i forkant, sett bort ifra alle endringene som kom med en pandemi. Det som derimot har overrasket meg er hvor ekstremt mye vi i fellesskap kan oppnå med engasjement, frivillighet og et ønske om å skape noe positivt for hele studentmassen.  

  3. Jeg tar med meg mange gode erfaringer, vennskap og minner. Studietiden på Ås hadde ikke vært den samme uten UKA i Ås 2020! 

Økonomisjef.jpeg

Økonomisjef – Sanne Kristin Karlsen  

  1. Jeg hadde vært funksjonær under UKA to ganger og hatt stilling som komitésjef i økonomiblokka på Samfunnet i 1,5 år da jeg stilte. Jeg ble rett og slett bitt av basillen og ønsket derfor å bidra enda mer og ta imot en enda større utfordring.  

  2. Hvor overveldende alt var i starten, men som helt plutselig føltes overkommelig. Man lærer utrolig fort når man først er i gang, og det er utrolig gøy å se hvordan alt utvikler seg! Det som er spesielt gøy med en festival som UKA er at planleggingsperioden er såpass lang, og når det plutselig skjer, er det nesten litt uvirkelig.   

  3. En enorm kompetanse jeg ikke kunne fått i forelesningssalen (spesielt for økonomistudenter i dette vervet!). Likevel er det viktigste for meg alle de fine menneskene jeg tar med meg videre i livet mitt. 

Serveringssjef.jpg

Serveringssjef – Mildrid Angard Hoff 

  1. Mulighet til å være med å skape noe helt fra bunnen av, og at man får muligheten til å bli kjent med så mange flinke og engasjerte studenter som man vanligvis ikke ville ha møtt.  

  2. Man kommer inn i en boble rett før UKA hvor man kun tenker, drømmer, snakker og lever UKA. Dette er en veldig krevende tid, men det er veldig morsomt! 

  3. Masse fine folk, og jeg har blitt ganske mye raskere til å skrive mail! 

Markedsføringssjef.jpg

Markedsføringssjef – Eirik Sønstevold  

  1. Jeg ønsket å lære mer om markedsføring og samarbeid. Jeg ville også utfordre meg selv til å være leder med alt det måtte innebære av gode diskusjoner, ansvar og beslutninger. 

  2. Samholdet og dugnadsånden for å bidra til helheten. Når noen trengte arbeidskraft var folk som ikke hadde noe å gjøre mer enn villig til å bidra. 

  3. Ting blir aldri helt som planlagt, men samtidig betyr ikke det at det blir dårlig. Dette sammen med en dæsj stress er veldig god læring for fremtidig arbeid  

Salgssjef.jpg

Hussjef (tidligere salgssjef) – Anders Halsvik Sandnes  

  1. Jeg ble tipset om å stille til salgssjef, og tenkte hvorfor ikke? Jeg satt meg mer inn i de ulike vervene, men landet på at salgssjefens arbeidsoppgaver interesserte meg mest. Jeg hadde en forventning om at det å sitte i et styre ved Studentsamfunnet ville være veldig gøy, og denne forventningen har innfridd. 

  2. Det som utvilsomt overrasket meg mest var da teltet ved Aud.max lettet fra bakken og ble vrengt over Aud.Max. Generelt var det uforventet mye som buttet imot i innspurtfasen før UKA, men det gikk heldigvis bra til slutt. 
    Jeg ble også overrasket over hvor dyktige og selvgående mange av KS'ene er. Får man med seg de rette folka går festivalorganiseringen på skinner. 

  3. Man trenger ikke å være verdensmester for å oppnå store ting. Så lenge man får med seg dyktige og trivelige folk, som bidrar til god kommunikasjon og har ansvarsbevissthet, er det utrolig hva som går an. Det er også viktig å alltid møte folk med et smil. Målet med UKA i Ås er på mange måter veldig enkelt; man skal lage god stemning. Da trenger man god stemning innad i organisasjonen også. 

Salgssjef2.jpg