Tradisjonell økologisk kunnskap: Å lære med hodet, hendene og hjertet
Tradisjonell økologisk kunnskap:
Å lære med hodet, hendene og hjertet
Som studenter blir vi eksperter på å studere – vi skriver essays, vi pugger teorier, og vi bruker flere år på å fylle hjernene våre med kunnskap. Men hvor ofte stopper vi opp for å reflektere på hva denne kunnskapen betyr for våre egne liv? På NMBU er vi studenter for miljø- og biovitenskap, men hva betyr dette egentlig for vårt personlige forhold med selve livet? Til slutt er det vår egen forståelse og forbindelse til livet som vil forme vår innflytelse på verden og det går utover hva vi leser i bøker og på nettet. Det handler om evnen vår til å interagere med plantene, dyra, soppene og selve jorda på en meningsfylt måte.
Det student-drevne emnet Tradisjonell økologisk kunnskap tilbyr et sted der vi studenter kan utforske vårt personlige forhold til den levne verden og den dypere betydningen av studiene våre. Faget tilbyr en annen måte å lære på som engasjerer hodet, hendene og hjertet og introduserer kunnskapssystemer som er dypt forankret og arvet gjennom generasjoner. Tradisjonell økologisk kunnskap handler om hvordan vi lever og interagerer med økosystemer på tvers av kulturer og tid. Faget åpner for en ny måte å se på økosystemer, ikke bare når det kommer til artsmengde eller klassifisering, men også betydningen deres for menneskets liv.
I dette faget går læringen videre fra klasserommet. Vi vil dra på ekskursjoner for å sanke ville planter, sove utendørs under stjernene og snakke med samiske lærde som deler om deres eget forhold til jorda. Vi skal lære om vikingenes tradisjonelle bruk av planter, praktisere metoder for å forstå tradisjonell økologisk kunnskap og mye mer. Vi vil reflektere på meningen av å leve sammen i denne verdenen gjennom disse opplevelsene. Dette emnet inviterer deg til å lære om hva DU interesserer deg for, hva er mest relevant for din egen læring? Istedenfor en eksamen så får du selv velge hvordan du vil vise hva du har lært.
Vi inviterer deg til å bli med oss på denne unike læringsopplevelsen i juniblokka 2025. Registrer deg gjennom StudentWeb før 1. april for å sikre deg en plass.
