Ans.Red.

Hvorfor sitte stille når du kan stille til GF?

Ans.Red.
Hvorfor sitte stille når du kan stille til GF?

Hvorfor sitte stille når du kan stille på GF?

Studentsamfunnets generalforsamling går av stabelen 1. november. Så hvilke erfaringer har de folkevalgte som snart er ferdige? 

Journalist: Simen Walbækken Tangen

Fotograf : Tord Kristian F. Andersen, Lina Grünbeck


Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Trude Skymoen Juvkam 

 Administrasjonssjef for Samfunnet, varighet 1 år

  1. Jeg synes det viktigste som skjer på GF er at alle medlemmer får ta del i å bestemme hvordan Studentsamfunnet i Ås skal utvikles og driftes! Semesterets store høydepunkt for min del! 

  2. Det morsomste med vervet som administrasjonssjef er innblikket man får i hvordan organisasjonen styres, og at man i samarbeid med medlemmer, komitémedlemmer, KS-er og andre styremedlemmer får bidra i utviklingen av organisasjonen gjennom daglige gjøremål og avgjørelser. 

  3. Det siste året har jeg lært å sette enda mer pris på alle støttespillerne man har rundt seg, og å nyte veien man samarbeider om å lage for å nå det endelige resultatet! 

Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Marek Zimmerman

Mareksføringssjef for Samfunnet, varighet 1 år.

  1. Vi stemmer over hvordan Studentsamfunnet skal driftes, hva pengene skal brukes på, hvem som spiller i aud max og tilbudet generelt ved valg av styremedlemmer og diskusjoner rundt helt konkrete saker for organisasjonen. 

  2. Folka. Det er helt rått å omgås så mange utrolig kule og latterlig flinke folk! Vi har fått til så mange ting i løpet av tiden min, til tross for underbemanning i lange perioder. Det har også vært veldig gøy å åpne huset mer og mer med utrolig etterspørsel til arrangementene! 

  3. Jeg har lært veldig mye om samarbeid og samhold, relasjoner og kommunikasjon, og om det å delegere og koordinere. Jeg har lært mye om det å ta beslutninger og stå for disse. Tålmodighet har jeg blitt bedre på, men har vel fortsatt en ting eller to å lære her :)) 

 

Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Andreas Røang

Bodegasjef for Samfunnet, varighet 1 år

  1. Noe av det viktigste er selvsagt valgene, det er da GF får lov til å bestemme hvem som skal sitte i de ulike vervene fremover i tiden. Så er det viktig at Thorvald og Tora får lov til å ytre meninger om hvilken retning Studentsamfunnet går i.   

  2. Morsomste må være det å kunne samarbeide med så mange flinke mennesker. Og sørge for at Thorvald og Tora kan feste på en trygg og morsom måte.  

  3. Samarbeide med en rekke ulike folk, slik at vi alle jobber mot et felles mål. 

Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Sigrid Jordet Bruheim

Konsertsjef på Samfunnet, varighet 1 år

  1. På generalforsamlingene har alle våre medlemmer muligheten til å være med å påvirke hvordan organisasjonen og huset skal videreutvikles. Engasjer deg, les over sakspapirene og bruk stemmeretten din! Og ikke minst: ertesuppe. 

  2. Det morsomste med konsertsjef-vervet må være å se responsen til publikum når man arrangerer en vellykket konsert. Det er en sikkerlig god følelse jeg kommer til å ta med meg videre. I tillegg er det veldig spennende å være styremedlem og å bidra til at den daglige driften gjennomføres på best mulig måte, samt videreutvikles. 

  3. Listen på hva jeg har lært av dette vervet er lang. Jeg har blant annet lært mye om lederskap og å samarbeide med flere parter med ulike perspektiver og ønsker. Jeg har lært generelt utrolig mye om prosessen fra A til Å når man skal arrangere konserter, alt fra kalkyler til teknisk rider. 


     


Foto: Tord Kristian F. Andersen

Foto: Tord Kristian F. Andersen

Michelle Seigerud

Leder Næringslivsutvalget (NU), varighet 1 år.

  1. At studentene selv kan være med på å stemme frem kandidater de vil skal lede Studentsamfunnet. Dette betyr igjen at alle studenter indirekte blir med på å bestemme hvordan semesterprogrammet skal se ut, hvilke artister som står i Aud.Max det neste året og hvor fantastisk ett semester på samfunnet kan se ut! 

  2. Det å være med på å bygge broen mellom studentene og næringslivet er utrolig gøy. Det er også (for å si det rett ut) DRITkult å ha ansvaret for arrangementene der studenter kan skaffe seg sin aller første faste jobb, sommerjobb eller trainee-stilling!  

  3. Jeg har lært mye om samarbeid, arbeidsfordeling, kommunikasjon og delegering. Sist, men ikke minst, har jeg lært at det kun er fantasien som setter grenser for hva en god gjeng med NMBU-studenter kan finne ut av sammen!  

Still på GF!!  

Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Kristiane Holter

Administrasjonsansvarlig i Næringslivsutvalget, varighet 1 år

  1. Dette er den beste arenaen for stemmen din som medlem å bli hørt! Du får muligheten til å påvirke hvem som skal sitte i de ulike styrene og stemme gjennom saker. I tillegg kjøres det bingo under GF, som gjør kvelden ekstra artig.  

  2. Det kuleste er at du kan forme vervet ditt ganske fritt. Jeg fikk også muligheten til å gjøre andre oppgaver utenom stillingsbeskrivelsen, som å lede Næringslivsdagen og organisere sosiale arrangementer. Du blir kjent med styremedlemmene i hele kontorfløya og får delta på mange morsomme arrangementer.  

  3. I vervet har jeg arrangert seminarer, hatt økonomisk ansvar og lært meg god møtekultur. Du får også trent på å være selvstendig, strukturert og øke tastehastigheten på pc ;-)

Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Andreas Kalle Kinnari

Markedsføringsansvarlig for Næringslivsutvalget ved NMBU, varighet 1 år

  1. At medlemmer får ta aktiv del i å utforme sitt Studentsamfunn ved å sende inn og votere på saker som de brenner for, og ved å stemme inn sine foretrukne representanter til de ulike verv.  

  2. Å få lov til å stå for hele markedsføringsprosessen fra idé til publisering, og å derfor kunne eksperimentere med mange forskjellige konsept og teknikker!  

  3. At selv de små ting krever planlegging for en uproblematisk gjennomføring. Ting tar tid, og dette har jeg lært å respektere!   


Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Tord Kristian Fjellheim Andersen

Redaktør Tuntreet, varighet 1 år (Journalistredaktør ½ år, Ansvarlig redaktør ½ år).

  1. At medlemmene selv bestemmer hvordan deres eget Studentsamfunn ser ut. Ved å foreslå og stemme gjennom saker, ved å stemme inn styremedlemmer og følge opp drift/økonomi. Semesterets høydepunkt! 

  2. Å få være med på å opplyse, underholde og drive debatten på Ås. At vi fikk muligheten til å drive kontinuerlig, selv under de største nedstengningene. Også selvfølgelig å ta med den nye utgaven hjem å vise dem til alle kjente. Ikke minst spesialutgaver! 

  3. Jeg har lært meg å se nyansene i ting, ta avgjørelser og delegere. Ting er ikke alltid så lett som det først virker! 


Foto: Lina Grünbeck

Foto: Lina Grünbeck

Valgnemda

Vi er 4 stykker som sitter i Valgnemnda. Vervet varer henholdsvis til november 2021 og mars 2022.

  1. At medlemmer av Studentsamfunnet gis mulighet til å stille til valg, bli informert om driften av samfunnet samt kontrollere og påvirke driften fremover.   

  2. Det morsomste med vårt verv er muligheten til å komme i kontakt med et bredt spekter av dyktige studenter. I tillegg er det morsomt å bidra til at frivilligheten på Studentsamfunnet opprettholdes.  

  3. Vervet har lært oss at det er stor frivillighets ånd i Ås. Samtidig er vi lært at det er utrolig mye arbeid som ligger til grunn på Studentsamfunnet.