Halvor Ekeland

Samfunnets nye driftsleder

Halvor Ekeland
Samfunnets nye driftsleder

Samfunnets nye driftsleder 

hbt-12.jpg

Du har kanskje hørt om driftsleder, eller du har kanskje jobbet litt med ham på samfunnet. Men hvem er egentlig mannen bak tittelen?  

 

Mannen bak tittelen 

Bendik Norli Syverud er en 27 år gammel gutt fra Asker. Selv presiserer han også at han er singel. Han har tidligere studert på NMBU, og har tilbrakt mye tid på samfunnet før han nylig fikk stillingen som driftsleder. 

 

Fra Band til BEstyrer 

Bendik er en tidligere ingeniørstudent som forvirret seg inn på NMBU etter førstegangstjenesten i militæret. Han skulle egentlig begynne på NTNU, men med snaue 2 dager på å flytte til Trondheim falt valget på NMBU. Planen var å gå et år på NMBU før han flyttet opp til Trondheim, men som flere har erfart før ham er studentmiljøet på NMBU noe for seg selv.  

 

Som ny student fant Bendik sin plass i Åsblæsten på grunn av musikalske egenskaper og mangel på instrument. Som musikant var Bendik med i både Åsblæsten, storbandet og ukerevybandet i 2014.  Etter sin tid med messing i hånden ble de musikalske egenskapene ivaretatt når Bendik ble med i rævne våren 2015. Her jobbet han seg oppover i rekkene til han sto i den suverene lederstillingen kjent som BEstyrer.  

 

Bendik har også hatt ulike roller på samfunnet. Blant annet har han vært medlem av valgnemda våren 2016, og en del av Bodegakonsernet vinteren 2017. Han fikk heller ikke nok av Uka i Ås etter sin deltagelse i ukebandet og stilte som rekruteringsfunkis under uka i 2016.  

 

Hvordan fikk du jobb som driftsleder? 

Bendik endte i jobben som driftsleder etter at han fikk en telefon fra Eindride. Eindride er administrerende direktør i SiÅs, og kunne meddele at samfunnet trengte en ny driftsleder, og at det hadde vært greit med en som var kjent på huset. Bendik har som tidligere nevnt et velkjent fjes på begge sider av samfunnets bardisk, og ble invitert på en liten prat siden han virket som rette mannen. Bendik meddeler selv at det er greit med en som er kjent med kutymene og den sosiale sjargongen mellom foreningene og samfunnet. 

 

Hva gjør nå egentlig driftsleder?  

hbt-7- driftsleder rydder opp.jpg

Reaksjonen når jeg har nevnt at jeg skal intervjue driftsleder har for det meste vært: “Hva gjør egentlig driftsleder?” Bendik svarer kort og konkret på dette: “Alt”. Etter litt mer om og men kommer det frem at driftsleder er bindeleddet mellom de tre eierne på huset. Alt i alt handler det mye om generell drift av samfunnet, og arbeidsoppgaver dette medfører.  

 

Så, hvordan endte du opp med å jobbe i Ås? 

Bendik var på søkersiden av arbeidsmarkedet og fant heldigvis ikke jobb, så når muligheten til å jobbe som driftsleder kom opp var ikke valget vanskelig. Han synes det er gøy å jobbe med studenter og generell administrasjon. Bendik tenker at erfaring med lederskap kan bli en god kvalitet til senere arbeid, men legger også vekt på at det er artig å se folk fra egen studietid som har gått inn i andre roller på NMBU.  

 

“Savnet du samfunnet så mye at du ønsket å tilbringe mer tid her etter fullført studie?” spør jeg. Med et smil kommer det frem: ”guilty as charged”. Etter en master på NMBU, og en PhD i samfunnets aktiviteter er det vanskelig å gi slipp på et sted med så mye sjel i veggene.  

 

Hva tenker du om studentforeningene? 

Som tidligere foreningsmann synes Bendik det er gøy å være sammen med studentforeningene. Og med spesielt mye interaksjon i tidsrommet 2015-2018 har han selv erfart at på et lite sted som Ås blir det ikke mer moro enn det man skaper selv. Den eneste kommentaren til foreningslivet er at det er greit hvis alle rydder etter seg ved diverse arrangementer. Det gjør det lettere for alle parter involvert. Videre foreller han at hvis noen lurer på noe er det bare å ta kontakt, men med et forbehold om at han ikke er rette personen til å svare på absolutt alle spørsmål. Alt med studentforeninger skal blant annet gå gjennom samfunnstyret. Selv om han ikke alltid er rette mannen for spørsmålet kan det fort hende han har et svar eller to, og det er heller ikke utenkelig at han har en finger med i spillet på flere av tingene på samfunnet.  

hbt-4- på kontoret.jpg

 

De ukjente SiÅs fordelene 

Jeg blir en smule nysgjerrig og spør om det er noen skjulte fordeler i hverdagen som SiÅs ansatt. ”Nei”, svarer Bendik før han legger ut om hvordan det hadde vært urettferdig om han som ferdig utdannet og med fast arbeid skulle dra fordeler av stillingen i SiÅs. Det er med andre ord tydelig at han benekter eksistensen av de skjulte fordelene, men det glipper ut av han at det er fri flyt av SiÅs kaffe.