Halvor EkelandComment

SEMESTERKICKOFF FEAT. DAGNY

Halvor EkelandComment
SEMESTERKICKOFF FEAT. DAGNY

«Jeg skulle gjerne heller hoppet i fallskjerm, eller svømt med haier», svarer Dagny Norvoll Sandvik energisk. Det å ha oppnådd kjendisfaktoren stopper henne ikke fra å stadig sette seg nye mål. 

Den norske pop-artisten har tidligere levd livet i Tromsø og i London, og ‘forsøker’ nå å bosette seg i Oslo. «Det er nærmest umulig. Jeg har ikke vært på samme sted lenger enn 5 uker av gangen siden jeg flyttet til London som 21-åring.» forteller Dagny. Samtidig som intervjuet pågår backstage, sitter søsteren Juna ved siden og sminker henne. Dagny retter ofte blikket opp og smiler bredt. Hadde det ikke vært for den reisen av fortellinger hun tok oss med på, hadde man følt at man befinner seg i sofaen hjemme hos familien Norvoll Sandvik. Artisten deler og skildrer spesielt de første møtene med kjendislivet og musikkbransjen, før hun leverer et livlig semester-kickoff i AudMax. 

STJERNESKUDDET SPILLER STUEKONSERTER  

Reising og turnéer har lenge vært en stor del av hverdagen til Dagny N. Sandvik, og reisen begynte rundt om i hjemlandet. I 2013 og 2014 gjennomførte hun en stuekonsertturné rundt om i norske hjem. Hun forteller at det føltes spesielt å få spille i en slik intim setting og med ulikt antall tilskuere hver kveld. «Vi møttes på togstasjonen nærme de vi skulle spille for, holdt en konsert i stua og etter frokosten dagen derpå dro vi videre til et nytt hjem. Til sammen spilte hun og bandet 34 konserter i løpet av 28 dager. «Det var helt sykt! Det var egentlig et konsept vi hadde kommet på og som vi fikk veldig god respons på fra folk. Og så var det så hyggelig å se mange av de vi hadde spilt for igjen på Headliner-turnéen i 2017.» 

TRENGER TEQUILA  

Dagny fortsetter å mimre i det vi begynner å snakke om musikkvideoinnspillingen av gjennombruddslåten Backbeat. «Jeg ble faktisk servert sånne tequila-shots på settet. For å løsne opp litt.» ler hun. Latteren hennes dekker over alvoret. Musikkbransjen er ikke alltid like glamorøs som den virker på utsiden. Dagny forklarer at det var det uorganiserte samarbeidet mellom alle medvirkende som gjorde at denne innspillingen ikke ble slik hun ønsket. «Jeg skulle gjerne heller hoppet i fallskjerm, eller svømt med haier», utdyper hun. I ettertid er hun mer bevisst på sine egne grenser. Hun legger til hvordan stylisten mente hun måtte skifte bukse fordi den ikke matchet toppen hennes. «Jeg skal faen meg få lov til å ha på meg den buksa!» understreker pop-artisten bestemt. 

konsert_5.jpg


OM Å FORBLI SEG SELV 

Mange av de som har fulgt Dagny lenge, oppdaget at hun gikk fra å ha langt brunt hår til å få en platinablond bob-frisyre i musikkvideoen til Backbeat. Hun avkrefter myten om at det var et bevisst stilskifte. «Det var egentlig bare et resultat av mislykket hårfarging hjemme.» sier hun. «Ja! Hva var det som egentlig skjedde der?» skyter søsteren Juna inn, og begge ler. Dagny forteller at håret ble fullstendig jordbærfarget og at hun var nødt til å gå til frisøren for å få reparert skaden. «Nå skal jeg forresten til frisøren på mandag også, da!» utbryter hun plutselig. Hun unnskylder nåværende fravær av hårfarge innerst i hodebunnen. Dagny har i motsetning til de fleste andre klart å holde beina godt plantet på jorda selv etter å ha blitt kjendis. Hun sier musikkbransjen, spesielt i USA, er svært opptatt av varemerke. Personlig finner hun det vanskelig å plassere seg selv i en kommersiell bås, og lar ikke penger og berømmelse være motivasjonsfaktorer. Hun foretrekker rett og slett mer det jordnære, norske imaget som «the girl next door».  

«Musikk er så flytende, og akkurat som du utvikler deg som person, må man la musikken få et kreativt rom for å utvikle seg. Det samme gjelder også for sånt som sminke, hår og klær. Til sammen vil folk etter hvert legge merke til hva som kjennetegner deg», konkluderer hun. 

SKRIVER AV ERFARING 

dagny_5.jpg

Samtidig som Dagny reiser på turné, gjør promoteringsarbeid, lager musikkvideoer og jobber i studio, skal hun også ta seg tid til å skrive nye låter. Hun multitasker alle oppgavene, og hun trives med å ha mye å gjøre. Likevel innrømmer hun at hun kjenner på presset om å skrive veldig bra når hun først har tid til å gjøre det. «Jeg kjenner VELDIG på skrivesperre innimellom, særlig når jeg jobber mye og det ikke skjer noe annet i livet mitt … Jeg skriver av egne erfaringer, men skulle gjerne vært flinkere til å skrive om de små tingene i livet.», reflekterer hun. «Jeg vil gjerne at musikken min skal få folk til å føle noe, og jeg prøver å skrive så konkret som mulig.» Det er ingen tvil om at artisten når ut til mange med sine verdensomspennende temaer som kjærlighet og menneskelige relasjoner. Dagny skaper sine engelske tekster av ekte følelser og ærlige ord. «Klisjéer er klisjéer, men man må ha opplevd det for å ikke bare tenke at det er en jævlig stor klisjé.» påpeker hun. 

 

BORTE BRA, HJEMME BEST 

Selv arbeidsnarkomaner må noen ganger slappe av, og når Dagny skal koble av, søker hun til roen hos familien hjemme i Tromsø. Hun tilbringer dagene i naturen og elsker fortsatt å spille hjemmekonserter innimellom. Dessuten er begge foreldrene til Dagny musikere. Hun forteller at når familien Norvoll Sandvik er hjemme, fyller de dagene med musikk fra morgen til kveld. Dagny mener at det å ha vokst opp i en familie med musikalsk bakgrunn har gitt henne et mindre glorifisert bilde av bransjen. «Likevel er det ikke slik at vi sitter og diskuterer musikk eller musikkbransjen når vi er hjemme. Familie forblir familie», påpeker hun mens hun smiler og møter blikket til søsteren ved siden av.  

 

 

 

Dagny spilte for første gang i sitt liv for studentene i Ås og leverte et ekte show. Hun åpnet opp den fabelaktige fremføringen med sin nyeste singel Used to You. Senere ble showet etterfulgt av kjente Backbeat og stemningen i salen nådde opp i skyene. Bokstavelig talt i form av en rosa sky fra scenen. Spesielt også under de andre stilige låtene som Fool’s GoldDrink About og Wearing Nothing ble publikum revet med av musikken og dansingen fra scenen. Dagny holdt nær kontakt med publikum under hele showet, og folk foran forsøkte hele tiden å strekke armen mot pop-artisten. Dagny tok en av tilskuernes mobil to ganger og dokumenterte underholdningen på snapchat. Avslutningsvis, etter å ha blitt applaudert inn på scenen igjen, spilte Dagny og bandet hennes yndlingslåta hennes Love You Like That. 

5 raske om Dagny 

Kjærestelivet eller singellivet? 

«Kjærestelivet» 

Sommer eller vinter? 

«Det må bli sommer!» 

Snacks eller smågodt? 

«Hmm ååå, det er smågodt», svarer hun lurt. 

Vintage eller nytt? 

«Vintage. Elsker vintage.» 

Kaffe eller te? 

«Kaffe! Elsker begge deler, men kaffe mest.»