Ans.Red.

VERVENE TIL VALG PÅ VÅRENS GF

Ans.Red.
VERVENE TIL VALG PÅ VÅRENS GF

VERVENE TIL VALG PÅ VÅRENS GF

Mandag 4. april blir Studentsamfunnets Generalforsamling avholdt. Tuntreet har snakket med de som innehar vervene som er på valg på vårens GF, og spurt hvilke erfaringer de har gjort seg. 

Journalist: Simen Walbækken Tangen


1. Kan du beskrive vervet ditt? 

2. Hva fikk deg til å stille? 

3. Hva overasket deg mest med vervet? 


Samfunnstyret

Hedda Mejlænder-Larsen 

Industriell økonomi 4. året 

Leder for Samfunnet i Ås, varighet 1 år. 

 

1. Som leder av Samfunnet er du leder av samfunnsstyret og er daglig leder for Studentsamfunnet i Ås. Du har det overordnede ansvaret for driften av Samfunnet og jobber for Samfunnets interesser opp mot de andre aktørene på campus. Som medlem av samfunnsstyret er du med på å legge strategien og sette kursen for hvordan Samfunnet skal utvikle seg de neste årene. 

2. Det som fikk meg til å stille var et ønske om å bidra mer til Studentsamfunnet og det sosiale miljøet i Ås. Samtidig hadde jeg et ønske om å utfordre meg selv og prøve ut noe jeg ikke hadde gjort før.  

3. Det som overrasket meg mest med vervet er hvor stor variasjon det er i arbeidsoppgavene man har. Ingen dag er nødvendigvis lik, og man får muligheten til å møte mange forskjellige personer med ulike verv og stillinger.  

Synne Strømmen  

Bioøkonomi 4. året 

Økonomisjef for Samfunnet i Ås, varighet 1,5 år.  

 

1. Som økonomisjef har man det overordnede økonomiske ansvaret for den daglige driften for Samfunnet i Ås. Her får man være med å styre Samfunnet fra innsiden, og bidrar til videreutvikling av studentenes fritidstilbud. Typiske arbeidsoppgaver som økonomisjef er utarbeiding av komitébudsjetter, og ansvar ellers for økonomien til arrangementene.   

2. Det som fikk meg til å stille som økonomisjef er ønsket om å gi mer tilbake til studentene, og samtidig bli en større del av den supre gjengen på Samfunnet. Jeg ville utfordre meg selv, og lære mer om utdanningen min ved å anvende teorien fra studiet i praksis, noe jeg føler jeg har fått fullt utbytte av.   

3. Det som overrasket meg mest er hvor mye kontakt økonomisjefen har med alle KSer på Samfunnet og med andre viktige eksterne partnere. Jeg ble også overrasket over hvor mye jeg har lært om meg selv, med utviklingen av mange nye ferdigheter. 

Kristoffer Bovard Rønning 

Maskin 3. året 

Arrangementssjef for Samfunnet i Ås, varighet 1,5 år.  

 

1. Vervet går i hovedsak ut på å følge opp arbeidet med semesterprogrammet og at hvert enkelt arrangement blir planlagt så godt som mulig. I hovedsak driver du med administrativt arbeid i arrangementblokka (møtevirksomhet med samarbeidspartnere, andre blokker osv.) og oppfølging av KSer og komitemedlemmer.  

2. Jeg ønsket å ta del i samfunnsstyret for å påvirke utviklingen av Samfunnet i den retning jeg mener er best for våre medlemmer, først og fremst i forhold til hva slags arrangementer vi skal avholde. 

3. Det som overrasket meg mest er det samholdet man får på huset når man jobber sammen mot et felles mål. Dessuten hvor støttende og behjelpelige alle rundt er når man trenger det, samt hvor mye kompetanse det finnes innad i Studentsamfunnet vårt. 


Tuntreet: 

Simen Walbækken Tangen 

Geomatikk 4. året 

Redaktør i Tuntreet, varighet 1 år (½ år som journalistredaktør, ½ som ansvarlig redaktør).

 

1. Som journalistredaktør har man kort forklart ansvaret for innholdet i Tuntreet. Man finner saker til bladet, og følger opp redaksjonen og spesielt journalistene med utarbeidelsen av sakene. Som ansvarlig redaktør har du et mer overordnet ansvar for å følge opp hele redaksjonen og sørge for at driften av Tuntreet går best mulig. 

2. Jeg hadde lyst til å sette mer av mitt preg på Tuntreet, og til å følge saker ifra ideer blir unnfanget til de kommer på trykk og hele campus kan lese dem.   

3. Hvor mye tid man bruker på kommunikasjon. Man blir et slags nav for at saker og alle eksterne bidrag blir til og kommer i bladet.

 


Næringslivsutvalget ved NMBU: 

Siril Bjørke 

Industriell økonomi 4. året 

Karrieredagsansvarlig i NU, varighet 1,5 år. 

 

1. Som karrieredagsansvarlig har man ansvar for to de karrieremessene vi arrangerer, Karrieredagen i oktober og Næringslivsdagen i februar. Da er man med på å påvirke hvordan messene skal se ut, hvilke bedrifter vi snakker med og hvilke arrangementer som holdes. 

2. Jeg synes arbeidet som NU og karrieredagsansvarlig er veldig spennende og viktig, tillegg til at jeg ville bidra mer. 

3. Hvor vanskelig det kan være å få "voksne" til å svare på mail. 

Linda Olsen

Landskapsarkitektur 1. året, men 4. år på NMBU

Arrangementansvarlig i Næringslivsutvalget, varighet 1 år.


1. Som arrangementansvarlig har jeg ansvaret for både planlegging og gjennomføring av NU sine karrierefremmende arrangementer. Vervet består i alt fra å ha kontakt med bedrifter og foredragsholdere til å fastsette NU sitt semesterprogram, booke lokaler og rigge opp før arrangementene.

2. Grunnen til at jeg stilte var mest for å utfordre meg selv ved å gå utenfor komfortsonen min. Nettopp det er noe jeg føler jeg lærer veldig mye av.

3. Det som overasket meg mest, var helt klart hvor sosialt det er å være en del av kontorfløya. Her har jeg blitt kjent med så utrolig mange fine og flinke folk!

Even Brede Sillerud 

Miljøfysikk og fornybar energi 5. året 

Sponsoransvarlig i Næringslivsutvalget, varighet 1 år. 

 

1. Sponsoransvarlig har ansvar for å koordinere alt av sponsorarbeid tilknyttet Studentsamfunnet i Ås. Dette innebærer å skaffe nye sponsorer og å følge opp eksisterende avtaler. 

2. Lysten på nye utfordringer. Sponsorarbeid virket svært spennende grunnet tett kontakt med næringslivet og muligheten til å lande nye lukrative avtaler for Studentsamfunnet. 

 3. Kommunikasjon med næringslivet er ofte veldig tidkrevende, både det å få svar og selve forhandlingsprosessen. Det som har overrasket meg aller mest er den nydelige følelsen av å lande en avtale. Ubeskrivelig! 


Hus og Finanstyret:

Fimke F.Pjifers

Miljøfysikk og fornybar energi 6. året 

Studentrepresentant i Hus- og Finansstyret, varighet 1 år. 

 

1. Studentrepresentanten skal representere alle studenter ved NMBU i Hus- og Finansstyret. Det betyr at jeg alltid prøver å se det store bildet og vurdere hva som er det beste for alle studentene og hele Studentsamfunnet i diskusjoner og beslutninger som tas. Jeg har også litt ekstra ansvar for å planlegge og gjennomføre seminarer og har nok mer dag-til-dag-kontakt med Studentsamfunnet og de øvrige organene enn de eksterne representantene i styret.   

2. Jeg syns det er veldig gøy å jobbe med det organisatoriske og å få se på det store, langsiktige bildet til en så stor, frivillig organisasjon som Studentsamfunnet i Ås. Som studentrepresentant får man jobbe med dette og være med på å påvirke noen av de store sakene som vil prege organisasjonen i lang tid framover - for eksempel hvordan egenkapitalen skal forvaltes og langtidsstrategien.   

3. Hvor lite tid det egentlig tar daglig, samtidig som man får utrettet veldig mye de timene man faktisk sitter i møter. Jeg har også fått mer ansvar enn jeg hadde forventet, og funnet ut at jeg kunne enda mer om organisasjonen enn jeg trodde. Aller mest overrasket ble jeg likevel av hvor fort tiden har gått, men jeg gleder meg veldig til å samarbeide med personen som skal overta vervet! 


Valgnemnda:

Sivert Hennum  

Eiendom 4. året 

Valgnmenda, varighet 1 år. 

 

1. Kort fortalt kan en egentlig si at vervet går ut på å møte folk og motivere dem til å delta på GF. Mange er usikre på hva de ulike vervene dreier seg om, og vår oppgave er å gjøre hele denne prosessen tryggere.  

2. Jeg ønsket å bli kjent med enda flere folk i Ås. I tillegg til dette hadde jeg ikke engasjert meg så mye på Samfunnet på dette tidspunktet, og følte at det var på tide å gi noe tilbake.   

3. Det som har overrasket meg mest er definitivt alle folkene. Fra første dag i vervet blir en tatt imot av så mange hyggelige og dyktige mennesker. Det å se hvor mye som ligger bak ethvert arrangement på Samfunnet har overrasket meg veldig.