Halvor Ekeland

 Nå kan DU velge rektors nye sjef!

Halvor Ekeland
 Nå kan DU velge rektors nye sjef!

Nå kan DU velge rektors nye sjef! 

TT sjur.png

Dagene blir stadig kortere, bladene på trærne er for lengst borte og eksamen begynner med ett å puste oss studenter i nakken. Vi står nå overfor den spesielle tiden av året hvor en av rektors sjefer skal velges. Det er ikke bare hvem som helst som gjør dette valget. Det er faktisk DEG. 

 

Hvem er så denne gjengen som sitter over sjefen over alle sjefer her på agrarmetropolen? Det korte svaret er universitetsstyret, som ofte kalles US på stammespråket. Det lange svaret er 11 stk som skal lede universitetet framover. Her kommer studentene inn, og av disse 11 sitter det to studenter. En mannlig representant og en kvinnelig. Sammen utgjør disse 11 det styret som rektor må svare til. I dette valget er det det mannlige representanten som skal velges. 

 

Hva denne gruppen foretar seg er for de fleste et mysterium. I virkeligheten er det slettes ikke så vanskelig å forklare. I bunn og grunn har de det siste ordet på alle store beslutninger på hele universitetet. Hvordan campus skal se ut? US har siste ord. Meritteringsordning for undervisere? US har siste ord. Hva slags system skal vi ha for å evaluere studiene våre? US har siste ord. Om ikke dette var nok er det også US som har siste ordet på hva universitetet prioriterer å bruke ca$h money på. 

 

US påvirker det meste, og det er derfor viktig at vi studenter er med på notene som spilles. Kandidatene fra studentene må ha orden i sakene, god kjennskap til hva som rører seg på universitetet og mest av alt må de kunne tale sin sak slik at man blir lyttet til. 

  

Hvem en av disse folkene er blir opp til deg nå i November. Så når du ser at studenttinget annonserer at valget har startet vet du hva du har å gjøre. Bruk stemmen din! Stem i studentvalget!