Halvor Ekeland

To brune med Fredrik Forsberg Ellingsen

Halvor Ekeland
To brune med Fredrik Forsberg Ellingsen

To brune med Fredrik Forsberg Ellingsen

hbt-4.jpg

Eventuelt: Året 1993 gav så mangt til dagens studenter på Agrarmetropolen. Ikke bare ble verdensveven gjort offentlig tilgjengelig og OL’94 var rett rundt hjørnet: det var også året hvor Fredrik Forsberg Ellingsen kom til verden.

Fredrik før Ås 
Hvis du noen gang har hørt Fredrik snakke eller møtt han på 17. mai er det ikke vanskelig å gjette seg til hvor han er fra. Både dialekten og den vakre bunaden er gode pekepinner. Oppveksten i en liten grend utenfor Fredrikstad bød på mye moro og trygghet. «Jeg har alltid satt stor pris på å komme fra en liten plass, i tillegg til den nærheten jeg hadde til familien min», forteller han. En barndom preget av tette familierelasjoner, lange somre på Hvaler, sol og natur har bidratt til at Fredriks kjærlighet for natur og trygge, nære relasjoner er stor.  

Ås var i utgangspunktet ikke destinasjonen for Fredrik, som var innom både Norges Idrettshøgskole og Universitetet i Oslo før han fant veien til Agraren. Han tenkte at han måtte utnytte mer av matte- og fysikkbakgrunnen sin, og valget falt på sivilingeniør. Retningen ble industriell økonomi, en utdanning med mye bredde og mange elementer i selve utdanningen. I ettertid har han fått bekreftet at det var det rette valget for han. Fredrik hadde vært på Ås noen ganger før han begynte her i 2015, noe som bidro til at Ås ble førstevalget. «Selv om det er nærme Fredrikstad, bare 35 minutter til dørstokken, så er det langt nok unna til at man kan man være selvstendig», påpeker Fredrik. 


hbt-2.jpg

Samfunnsstyret 
Fredrik kan ikke peke på et favorittminne fra sin tid på Ås, men synes Ås som helhet er minneverdig. Han ble valgt inn som økonomisjef i Samfunnsstyret i 2017, og noe av det viktigste for han var opplevelsen av å få til ting sammen med de andre i Samfunnsstyret. Han forteller at det ga han utrolig mye selvtillit som han ikke kunne fått gjennom noe annet. Fredrik hadde det mye gøy med sine KSer. Det aller morsomste var å se hva de hadde lyst å få til, og si «da gjør vi det». Å høre på andres ideer og ønsker kan komme mange til nytte. Når man jobber frivillig må man kjenne på mestring og noe som utvikler en selv til noe mer enn det man var da man begynte. «Når man finner de menneskene som er interessert i det, da er det gøy å drive et studentsamfunn!», sier Fredrik.  Studentliv for alle penga  
Under oppholdet i Oslo var Fredrik engasjert som tillitsvalgt i klassen og i linjeforeningen som tilhørte studiet hans. «På NMBU så blir man mye mer knytta sammen på tvers av studieretninger på en helt unik måte som ikke finnes andre steder». Fredrik har vært innom det meste av verv og stillinger på Ås: Stedsforening, Nordisk Landskamp, Samfunnsstyret, OKD (overkonsernsdirektør), Mannskoret Over Rævne, festansvralig, SiÅs, fakultetsstyret, you name it. En veldig god kombo for en person som stimuleres av å gjøre veldig mye. Der skole ikke alltid er nok, fyller han på med andre ting. «Jeg tror jeg har et ekstremt tilfelle av FOMO, fear of missing out. Jeg tror jeg lider av usosial angst». Han har alltid vært utrolig engasjert og har aldri klart å styre unna roller hvor man kan skape litt merverdi for folk rundt seg og generelt bare ha det moro.  

Fredrik søkte Mannskoret Over Rævne to ganger før han faktisk møtte opp på sangopptak. Den tredje gangen, rett etter han hadde blitt med i Samfunnsstyret og egentlig ikke hadde tid til enda en ting var den rette tiden å bli med. Han kom med og var på opptak i Holmenkollen under Ski-VM, noe som endte med et sykehusbesøk og intravenøs for en revet muskel i skulderen. Men Fredrik ser tilbake på opptaket som en erfaring og er veldig glad for at han ble med. 

Midt i det man trygt kan anta er en av livets bedre skåler!

Midt i det man trygt kan anta er en av livets bedre skåler!

 
Det som står igjen  
Selv om det høres ut som om Fredrik har vært med på det meste er det spesielt en ting han gjerne vil få til i løpet av sitt siste år på Ås. «Jeg har ikke klart å fullføre 3000 meter øl», sier han ganske flau. Han trives best i speakerrollen og har prøvd å kombinere både sport og ledelse. Et år var han utegående reporter og sprang i felt. Fredrik havnet i turistklassen på femte runde, noe han synes er ekstra flaut ettersom han har drevet med både løping og friidrett. «Jeg har fortsatt til gode å bli verdensmester i kombinert løp og drikk», ler han.  

Mitt Ås  
Det er vanskelig for Fredrik å skulle beskrive Ås. «Det er en verden man må oppleve for å både kunne kjenne og sette pris på», mener han. Men hvis han skal velge et ord for å beskrive Ås må det være «lidenskap». Han tror at mange av de som studerer her kjenner på en slags lidenskap, ikke bare for å være student eller for Samfunnet eller for foreninger, men heller for det unike fellesskapet. Det er utrolig mye glede her, og å se det fellesskapet som er blant studentene er ganske unikt.  

«På en annen side må vi være observante på at hvis man først føler seg utenfor som student her, at man ikke har noen å gå til eller ikke har noen venner, så kan være utrolig ensomt», legger han til. Fredrik forteller at noe av det viktigste for han i jobben i SiÅs er den jobben de gjør for mental helse. Hvis vi ikke er bevisste på det så blir ingenting gjort heller. Under rebusløpet til RealTek, Fredriks favorittfest, har han også inkludert dette budskapet for de nye studentene. Det er utrolig viktig for han å bygge samhold innad i linjene. Alle skal med og alle skal inkluderes, alltid. «Hvis vi er sånn med hverandre i alle settinger så kan ikke Ås være dårlig», avslutter han. Han synes alle burde strebe etter å inkludere alle. 

 

Veien videre  
Om et år kommer Ås til å måtte klare seg uten Fredrik. Etter masteren er ferdig vet han ikke hvor veien går videre, og akkurat hvor i landet er ikke det aller viktigste heller. Men en ting er sikkert, og det er at hvis det blir Østfold så skal det være i Fredrikstad. Han er en person som er glad i nye omveltninger i livet, og han gleder seg til overgangen fra studenttilværelsen til voksenlivet. Han har utrolig mange gode minner som han vil bevare, og til tross for at han snart er ferdig påpeker Fredrik at det er viktig for han å kunne ta vare de gode vennskapene han har dannet på Ås.  

Jeg tror jeg kan snakke for mange av oss når jeg sier at vi gleder oss til å se hvor du ender opp, Fredrik.  

 
 
 Faktaboks om Fredrik

Partytriks: Å sitere Aune Sand, et partytriks stjålet fra Lars Jørgen 

Aune Sand-sitat: Jeg vil være jomfru for deg min eneste, ligge på et hvitt laken og la deg rive meg ut av min mors armer, se deg inn i øynene til du smelter inni meg, legg deg på brystet mitt og gråt, og når du våkner skal du føde meg en sønn, av mitt blod.  

Guilty pleasure-mat: pølse og pommes frites  

Mamma synes jeg er: snill og omgjengelig  

Favorittfag: INN300 Eksperter i team. 

 

Attester

Første gangen jeg møtte Fredrik stilte vi mot hverandre på GF til økonomisjef for samfunnet. Åpenbart vant han, og jeg bestemte meg der og da for å hate han. Det varte ikke så lenge, for en slik gladgutt fra Østfold må man jo bare bli glad i. Fredrik er en som alltid har tid til en kopp kaffe, han vil helst spise mat på familierestauranten Den Gyldne Måke eller pizza på Babylonas, og starter alltid dagene sine et kvarter for sent. Han elsker sosiale lag uavhengig av om det er julebord på samfunnet, som speaker på 3000m øl, eller bare et slag boccia i Eplehagen.  
Fredrik er en som synes og tar mye plass, men han er også en som alltid stiller opp for vennene sine; om det er en tur til legen, henting på togstasjonen, flytting eller bare henge sammen og se på TV.  
Fredrik, du er en man alltid kan snakke med, grine, le og bare være sammen med. Håper det alltid vil fortsette å være sånn. Glad i dæ hilsen Trønderpia  

Hilsen Kristine 

Det var en gledens dag, 20. mars 2017. Jeg ble valgt inn på GF som påtroppende økonomisjef, i tillegg til Fredriks etterdilter. Jeg hadde selvsagt hørt om Fredrik fra Fredrikstad, men aldri møtt eller pratet med han, trodde jeg. Det tok oss ikke mange nach og samtaler om Østfold før vi innså at Fredriks første sommerjobb var for faren min. Så åpenbart var ikke vårt første møte på Samfunnet.  

Som ung og uvitende på Samfunnet viste Fredrik meg all sin kunnskap… om alkohol, snus og folk. Jeg var lillesøsteren Fredrik aldri fikk (han har en lillesøster), og han var storebroren jeg aldri ville ha.  

 

Kjære Fredrik 

La kaffelukten helliges 

La voksenlivet vårt komme 

La viljen din skje i SiÅs slik som på Samfunnet 

Gi oss i dag vår daglige kaffe,  

Og tilgi vår skyld i bodegaen,  

Slik også vi tilgir dine skyldnere i BEde. 

 

La oss nyte oppløpet på studietiden sammen i Pomonas flotteste kollektiv. 

 

Hilsen 

Lillesøster 

Mitt første møte med Fredrik var generalforsamlingen november 2016, og det første jeg hørte han si var «Hei, mitt navn er Fredrik fra Fredrikstad». En liten del av meg er overasket at jeg fortsatt husker det. Men når jeg tenker meg om etter flere års vennskap med Fredrik er det lite som overasker, spesielt når det gjelder humoren hans.  

Fredrik har alltid en kommentar på lur, uavhengig av situasjonen og tema får han til å lire av seg en liten morsomhet. Når man har opplevd så mye som han, er det vel på sin plass at han har en liten kommentar på lur. Det er få som vet, men Fredrik begynte faktisk på sin Cand.Mag i Biologi tilbake i 1986 ved UiO og har derfor vært med på det meste før.  

Fredrik har en unik evne å spre glede, dette kommer gjennom om det er på tomannshånd eller i plenum. Når Fredrik kombinerer denne evnen med et genuint ønske om å bedre studenttilværelsen og en drivkraft til å gjennomføre sine ønsker, så gir det gode resultater.  

Med sitt brede engasjement som har bredt seg fra universitetspolitikken til samfunnet og over i samskipnadspolitikken har han fungert som et bindeledd mellom de store aktørene på Ås. Dette har gitt Fredrik en god innsikt i ulike saker og en evne til å se saker fra ulike sider. Han har mestret 10 kamp i sporten Ås.  

Fredrik er en mann av mange ord, 250 er alt for lite for å beskrive han. Det må oppleves. 

Hilsen Ole