Halvor Ekeland

Anmeldelse av spritsløyfa

Halvor Ekeland
Anmeldelse av spritsløyfa

Igjen er det UKE-år og etter en rekordvarm sommer er årets spritsløyfe lik en oase for uttørkede studenter. Her inne glimter det i nok spennende drinker, sosialt samvær, dundrende musikk og dypvannsfisk til at selv den mest frugale klosterbeboer vil kose seg. Med seksten barer spredd over elleve rom byr årets sløyfe på noe for alle. Spørsmålet blir da hvilke barer som passer best nettopp for deg! Fem kategorier danner basisen for denne anmeldelsen og jeg har personlig snodd meg gjennom sløyfa, som VA, fyllesvin og edru for å kunne fortelle dere hvilke i barer dere kan finne det dere leter etter.  

SnakkBARhet: 

Den første kategorien jeg vil diskutere er mulighet for danning av sosiale bånd. Her vurderes evnen til å skape et miljø hvor den gode samtale kan dyrkes. Et sted der musikken ikke er for høy, hvor sitteplasser er mange og hvor en kan føle seg komfortabel nok til å snakke med en ukjent venn. Helt objektivt er det Barkebilla-bar som vinner denne kategorien. Ikke bare er det koselig å sitte her, men pga. hjemmesnekrede trevegger er den også den mest luktBARe baren. 

 

DansBARhet: 

I denne kategorien innehaver de barene som får blodet til å boble og skoene til å danse. Til vurdering er barer som spiller den gode musikk men også annet og må derfor deles inn i to delkategorier:  

  1. God musikk. 

  1. Musikken som spilles i Unity-baren.  

  1.  

Her er den mexicanske inspirerte baren til Gents Academy og Koneklubben Freidig en klar vinner av delkategori 1, for hva får vel blodet til å svinge som latinamerikanske rytmer. Her er det mulig å dra med bekjente og ubekjente ut på dansegulvet og dra frem salsa, sving og gammeldansferdigheter noe som gleder undertegnede stort.  
Delkategori 2 går til Unity-baren, Legoland. 

 

VisualiserBARhet: 

Dette bringer oss til den estetiske faktor. Flere har lagt enormt arbeid inn i baren sin og dette skildres i utrolige kunstverker, kreativ rom-bruk og imponerende konseptutvikling. De som skiller seg spesielt ut i denne kategorien er underwaterbar og Behind Bars. Begge er radikalt forskjellige men gjennomførelsen vitner til utallige timer og god planlegging. I følge en representant fra Feminin og Fornem, som sammen med Collegium Alfa driver baren, startet planleggingen allerede Januar forrige semester. 

 

DrikkBARhet: 

Men hvilken bar har de beste drinkene? Personlig husker jeg ikke drinkene jeg drakk særlig godt….. men har hørt at Smørterøllen i servert i NGA`s bar var god. Derfor får deres bar, ved navn NGAltvort, prisen. Gratulerer? 

 

Beste bar: 

SBS-2.jpg

Til slutt ønsker jeg å kåre baren som det rett og slett var artigst å være i. Denne baren byr på noe fra nesten alle de andre kategoriene. Dansemuligheter, snakkerom, gode drinker og selv om den ikke er pen gir den mulighet for aktivisering. Det er så klart teltet med UKA-spritzbar og Nordisk sin sportsbar jeg snakker om. Her kan en danse til høy musikk samtidig som rommet er så stort at en kan trekke seg unna for å snakke. Der er også mulig å nyte Aperol spritz, en leskende drikk, mens en spiller shuffelboard eller øl-pong og en kan ta bilde i kiss-cammen. Ikke bare har undertegnede hatt det gøy i baren under festkveld men det har også vært baren som er vanskeligst få folk ut fra når sløyfa stenger. 

Alt i alt er UKA 2018`s spritsløyfe veldig godt gjennomført og jeg gleder meg til å fylle cashlessen og svinge meg gjennom den sosiale jungelen som er spritsløyfa.